Den Helder en Hollands Kroon beschikken sinds 12 juli 2022 ook over Greenwheels-deelauto’s. Schagen volgt binnenkort. Greenwheels slaat de handen ineen met Mobipunten B.V. en plaatst zeven deelauto’s bij de Mobipunten in Noord-Holland Noord. Het aanbieden van Greenwheels-deelauto’s op deze verzamelpunten zorgt voor een extra keuzemogelijkheid in vervoer voor een gevarieerde doelgroep.

Vaste plaatsen

In Den Helder komen twee auto’s te staan bij station Den Helder en een bij station Den Helder Zuid. In Hollands Kroon komen ze bij station Anna Paulowna en de Burgemeester Mijnlieffstraat. De compacte en zuinige deelauto’s staan op een eigen vaste locatie, te vinden via de Greenwheels app. De auto kan met deze app of met een OV-chipkaart worden geopend. Betaling vindt plaats op basis van gebruik.

Bereikbaarheid

De komst van deze deelauto’s sluit aan bij de duurzame ambities van Den Helder. Wethouder Heleen Keur: “Ik ben heel blij met deze ontwikkeling! Bereikbaarheid is belangrijk voor onze inwoners en onze ondernemers. Het gebruik van deze auto’s kan helpen om de parkeerdruk te verminderen en daarmee de leefbaarheid van het centrum van Den Helder. Ook kan het ertoe leiden dat men bewuster gebruik maakt van vervoermiddelen en daarmee bijdraagt aan een duurzamere leefstijl. Kortom: deelauto’s passen bij de flexibele mobiliteitswensen van de toekomst en zijn een meerwaarde voor onze gemeente.”

Mobipunten

Mobipunten B.V. directeur Maurice van der Meché is verheugd met de toetreding van de deelauto’s in

Den Helder en Hollands Kroon. En met de deelauto’s die binnenkort bij het station Schagen komen en bij  het nieuwe mobipunt Wieringerwerf Centrum. “Met deze landelijke speler geven we met alle andere aangesloten (deel)mobiliteitsaanbieders bij de Mobipunten steeds beter een antwoord op de uitdaging om landelijk gebied bereikbaar te houden. Gezamenlijk hebben we de ambitie uitgesproken om verder uit te breiden en zo snel als mogelijk de deelauto’s te elektrificeren.

 

Minder auto’s op straat

Met de uitbreiding in Noord-Holland Noord laat Greenwheels zien snel op de groeiende vraag te kunnen inspelen. Het autodeelbedrijf is blij met de vlucht in vraag naar deelvervoer, omdat deelauto’s een positieve bijdrage leveren aan de leefbaarheid in dorpen en steden. De impact is bewijsbaar aanzienlijk. Ongeveer 24 gebruikers delen samen één Greenwheels-auto en zorgen per geplaatste deelauto zo voor gemiddeld 11 auto’s minder op straat, zo blijkt uit onderzoek (2018)  van Goudappel Coffeng.

 Uitbreiden naar nieuwe gebieden

Greenwheels is grondlegger van autodelen in Nederland. Het bedrijf, dat snel groeit, wil steden en dorpen leefbaarder maken door te zorgen dat er minder auto’s op straat staan. Greenwheels werkt hard aan de verduurzaming van de bestaande vloot en verwacht dit jaar ook meer elektrische deelauto’s te gaan plaatsen.