Maandag 15 november zijn voor de zesde keer de Autodeel Awards uitgereikt. In samenwerking met CROW en het Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat kende Natuur & Milieu dit keer een award toe aan de gemeente Hollands Kroon.

In de categorie ‘beste kleine gemeente’ won de gemeente Hollands Kroon (Noord-Holland). Deze gemeente stimuleert het gebruik van deelauto’s via zogenaamde Mobipunten, waarvan er uiteindelijk 40 moeten komen. Ook maakt de gemeente gebruik van een poolauto. Het voornemen is om bij de volgende aanbesteding medewerkers ook gebruik te laten maken van de auto’s bij de Mobipunten.

Wethouder economische zaken Theo Meskers: “We zetten in op samenwerking met andere gemeenten voor een dekkend deelmobiliteit netwerk. Met deelauto’s houden we ook de kleinere kernen in de Kop van Noord-Holland bereikbaar. Dit maakt het platteland duurzaam, leefbaar en bereikbaar.’ De andere genomineerden waren Het Hogeland en Schouwen-Duiveland.

Lees meer op:

Nederland Elektrisch – Gemeente Rotterdam, Hollands Kroon en Zeeuwse voetbalclub winnen Autodeel Award 2021

Dit zijn de winnaars van de Autodeel Award 2021 – VerkeersNet

Autodeel Awards 2021 naar Gemeentes Rotterdam en Hollands Kroon en voetbalclub Wolfaartsdijk | Mobiliteitsplatform

CROW Nieuws – CROW

Hollands Kroon wint Autodeel Award 2021 – Hollandskroondagblad.nl

Gemeente Rotterdam en Hollands Kroon en Zeeuwse voetbalclub winnen Autodeel Award 2021 — Autodelen

Hollands Kroon wint Autodeel Award 2021 – Noordkop Centraal

Hollands Kroon winnaar van Autodeel Award. Jury prijst onder… – Noordhollands Dagblad

Gemeente Rotterdam en Hollands Kroon en Zeeuwse voetbalclub winnen Autodeel Award 2021 | Natuur & Milieu (natuurenmilieu.nl)

Hollands Kroon wint Autodeel Award (wieringernieuws.nl)